Manipularea ideologică ca formă de subjugare

Cei mai mulţi dintre intelectualii patrioţi din Basarabia consideră că cauza degradării noastre identitare este influenţa ideologică a forţei din răsărit.

Într-o oarecare măsură, ei sunt îndreptăţiţi, fiindcă în cei peste 70 de ani de influenţă directă, puterea din răsărit a contribuit enorm la degradarea identităţii românilor basarabeni.

Nu trebuie să uităm, însă, de o altă forţă ideologică care se manifestă la fel de nociv în raport cu poporul nostru. Aceasta este ideologia euro-americană. În doar 20 de ani de infuenţă nefastă, aceasta a cauzat cel puţin tot atîtea pierderi identităţii noastre ca şi comunismul sovietic.

Modul în care aceasta acţionează este practic nesesizabil, mai ales pentru ochii amorţiţi ai oamenilor de rînd.

Cunoaştem că cele două civilizaţii europene antagonice, cea Ortodoxă şi cea occidentală, se deosebesc în primul rînd prin scopul existenţial pe care-l propun. 

Civilizaţia răsăriteană ne învaţă că scopul vieţii noastre este ducerea unei vieţi plăcute lui Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor şi dobîndirea vieţii veşnice. Astfel, Ortodoxia trece peste pragul vieţii pămînteşti, socotind-o pe aceasta „o trecere” spre veşnicie.

Cealaltă civilizaţie, formează oameni pentru alt scop. În linii generale, scopul vieţii unui occidental se ramifică în trei părţi:

1. Căpătarea unei averi cît mai mari pe pămînt. 

2. Exercitarea unei influenţe cît mai mari asupra semenilor din jur. 

3. Încercarea cît mai multor plăceri pămînteşti: desfrîu, experienţe, călătorii, etc. 

Prin intermediul armelor ideologice folosite cu iscusinţă (televizor, radio, internet, ziare), Occidentul încearcă îngenuncherea noastră ideologică. În acest sens, simpla schimbarea a scopului vieţii unui om este cheia succesului.

Iar din experienţa zilnică, constatăm cu uşurinţă că influenţa ideologică oocidentală se axează exclusiv pe uciderea morală a poporului nostru. Tot mai mulţi basarabeni, au uitat de identatea lor ortodoxă, sau o neglijează.

Tot mai puţini basarabeni îşi  pot defini scopul lor în viaţă.

Iar tot mai mulţi, ca consecinţă a manipulării ideologice la care sunt supuşi, îşi asumă scopul occidental al vieţii.

Basarabenii de azi sunt în stare de orice pentru a căpăta avuţie materială. Tot ei sunt în stare de a-şi ucide fratele, doar pentru a avea influenţă mai mare asupra celor din jur. Şi nu în ultimul rînd, basarabenii se dedau treptat poftelor trupeşti, întrecîndu-se în desfrîu cu vesticii.

Iar cauza acestei situaţii este şi influenţa nefastă a ideologiei occidentale.

Prin urmare, consider că nu trebuie să neglijăm atacul civilizaţional la care suntem supuşi de către occident. Nu neg, nici influenţa comunismului nu a fost mai bună, manifestîndu-se destul de destructiv asupra identităţii românilor basarabeni.

Dar, la moment, principala forţă ideologică care sapă la fundamentul identităţii noastre şi aşa ruinate, este cea a occidentului. În contra acestui război informaţional trebuie să ne ridicăm. Căci dacă comunismul a căzut de neaşteptate, ocupaţia occidentală care se instalează ne va distruge complet, fără să ne mai lase şansa de a renaşte.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: